DROP DOWN MENU

Sunday, May 1, 2016

Current Affairs -2016 April (Chapter-09)

Current Affairs -2016 April 
(Chapter-09)



160.“Operation Sulaimani” has been launched in which district of Kerala to eradicate poverty?
Answer: Kozhikode

161. As per the information given in Parliament by the Union Health Minister J P Nadda which medicine has been conditionally recommended by the WHO for the treatment of Multi drug resistant TB in adult patients?
Answer: Bedaquiline

162.Which railway has launched a unique service called Missed Call service launched for local train updates?
Answer: Western Railway

163.Where the National Anti-Doping Laboratory is located whose accreditation was suspended by the World Anti-Doping Agency (WADA) on 21 April 2016?
Answer: Beijing 

164.With which country India has recently signed MOU on Jaitapur nuclear reactor?
Answer: France

165.Name the football player who on 25 April 2016 won the Football Players’ Association of India (FPAI) Indian Player of the Year award.
Answer:  Jeje Lalpekhlua

166.Who has been awarded First Humanitarian prize with saving thousands of Children during 12 years civil war in Burundi?
Answer: Marguerite Barankitse

167.The project for which Pakistan and China signed an agreement on 20 April 2016 to launch a special satellite to monitor the development of it.
Answer: China-Pakistan Economic Corridor

168.Who has been honoured with the 2016 Red Ink Life Time Achievement Award for journalism?
Answer: T.N. Ninan

169. Name the Indian shooter who won the first skeet medal for India at shooting World Cup in Rio de Janeiro on 25 April 2016.
Answer: Mairaj Ahmed Khan

170.Name the IIT Scholar who wins the International Award for Plant Nutrition awarded by US based International Plant Nutrition Institute?
Answer: Ashok Kumar

171.What was the theme of the International Mother Earth Day that was celebrated on 22 April 2016 across the world?
Answer: Trees for the Earth

172.The International Dance day is observed on which date?
Answer: April 29

173.What is the name of the initiative in which the people of Kozhikode, Kerala are silently funding to feed anyone who is hungry for free, with utmost dignity?
Answer: Operation Sulaimani

174.India hosts the Heart of Asia or Istanbul process to address regional issues and economic cooperation among which country?
Answer: Afghanistan

175.Which new Agreement of World trade Organisation (WTO) was ratified by India on 22 April 2016?
Answer: Trade Facilitation Agreement

<First><Previous><0102030405060708, 09><Home>

No comments:

Post a Comment