DROP DOWN MENU

Friday, April 1, 2016

Current Affairs -2016 March (Chapter-09)

Current Affairs -2016 March (Chapter-09)
181. Who is the winner of the first Noor Inayat Khan Prize for 2016?
Answer: Geetakshi Arora

182.  Andy Grove, who passed away recently, was a former CEO of
Answer: Intel

183. Name the 66-year old poet in Kosli language of Odisha who was on 28 March 2016 conferred Padma shri 2016 buy President Pranab Mukherjee.
Answer: Haldhar Nag

184. The 2016 BRICS Summit will be held in which state of India?
Answer: Goa

185. The athlete who has become the first Indian to win the Asian 20km Race Walk Championships in the event held at Nomi, Japan          
Answer: Gurmeet Singh

186. The acclaimed humanitarian, actor and writer, who has been appointed the new Goodwill Ambassador of United Nations Population Fund    
Answer: Ashley Judd

187. Who has won the 2016 FIFA Interactive World Cup (FIWC)?
Answer: Mohamad Al-Bacha

188. Who was sworn-in as the first civilian president to lead the country after 53 years of military rule by myanmar’s Parliament on 30th March 2016?
Answer: Htin kyaw

189. Recently VD Rajappan and Jishnu Raghavan passed away. They are from __________ film industry.
 Answer: Malayalam

190. Which of the following biosphere reserve from India is included in the UNESCO’s World Network of Biosphere Reserves, recently?
Answer: Agasthyamala Biosphere Reserve

191. Who has been conferred with the France’s Knight of the Legion of Honour?
Answer: Tikka Shatrujit Singh


No comments:

Post a Comment