DROP DOWN MENU

Saturday, March 19, 2016

Current Affairs -2016 March (Chapter-03)

Current Affairs -2016 March (Chapter-03)
51. Palestinian refugee camp teacherhas won a $1m (£707,000) global teaching prize
Answer: Hanan Al Hroub

52. ICICI Bank launched -------- for women employees.
Answer: iWork@home

53. British astronomers have discovered largest sample cluster of nine monster stars named as ---------using NASA/ESA Hubble Space Telescope.
Answer: R136 (It is located in the Tarantula Nebula within the Large Magellanic Cloud – a satellite galaxy of our own Milky Way.)

54.  Which State on 18 March 2016 launched the first phase of Fiber Grid project to provide broadband connectivity to all the households at a throwaway price?
Answer: Andhra Pradesh

55.  The World's Best Airport at the World Airport Awards, 2016.
Answer: Singapore Changi Airport

56. The team which has won the Santosh Trophy Football tournament defeating Maharashtra in the finals.
Answer: Services

57. Former Director of Israel’s intelligence agency Mossad --------- passed away due to liver cancer.
Answer: Meir Dagan

58. Former Director of Israel’s intelligence agency Mossad --------- passed away due to liver cancer.
Answer: Meir Dagan

59. the legendry former Indian footballer---------------, who breathed his last at a private hospital in Gurgaon on Wednesday 9 March late evening.
Answer: Amar Bahadur Gurung

60. Which mobile phone operator in March 2016 announced the acquisition of Videocon Telecommunications Ltd's entire spectrum in 6 circles?
Answer: Bharti Airtel

61. In a first for Asia, the International Monetary Fund (IMF) will set up a knowledge sharing centre in-----------, to provide technical support and assistance here and to five other South Asian nations.
Answer: India

62.  Indian Health Ministry, on--------------, 2016, banned the use of more than 350 fixed dose combination (FDCs) drugs produced by several companies.
Answer: March 10

63. The winners of All England Open Badminton Men's and Women's Singles of 2016 titles respectively
Answer: Lin Dan (China) and Nozomi Okuhara (Japan)

64.  Prime Minister Narendra Modi inaugurated World Sufi Forum in …………..
Answer: New Delhi

65. English record producer, arranger, composer, conductor, audio engineer and musician, who passed away on 08 Mar 2016
Answer: George Henry Martin

66. Who has been chosen for Innovation Award 2016 for developing laterite based arsenic water filter?
Answer: Sirshendu De

67. Name the American singer who died in March 2016 in Daytona Beach in Florida.
Answer: Frank Sinatra Junior

68. The Union Cabinet has given its approval for the MoU between India and -------------on Technical Cooperation in Cyber Space and Combating Cyber-Crime.
Answer: United Arab Emirates (UAE)

69.  In the Union Budget 2016-17, Rs 8500 crore have been allocated to the ------------- and Integrated Power Development Schemes, with an aim to electrify about 12,597 villages in India by May, 2018.
Answer: Deen Dayal Upadhyaya Gram Jyoti Yojana

70. The first ever joint drill Border Security Force (India) and Border Guard Bangladesh being conducted in the riverine borders of Sundarbans is named
Answer: Sundarbans Maithri

71. ------------- has been appointed as the 11th Governor of the Bangladesh Bank, the central bank of Bangladesh.
Answer: Fazle Kabir

72.  English rock musician who passed away on 10 Mar 2016
Answer: Keith Emerson

73.  The National Special Olympic for special children was organized in which city?
Answer: Shimla

74.  At which position did India's Prime Minister Narendra Modi stood in 30 Most Influential People on the Internet list?
Answer: 15

75. The Arab League’s 22 member states have picked veteran Egyptian diplomat ------------to head the body on 10 March 2016.

No comments:

Post a Comment