DROP DOWN MENU

Friday, April 1, 2016

Current Affairs -2016 March (Chapter-08)

Current Affairs -2016 March (Chapter-08)
161. Frank Sinatra Junior, who died recently, was a singer of which country?
Answer: United States
                
162.  The film named Thithi won the National Award recently. It’s a _________ Film.
Answer: Kannada.

163. Nepal has signed a transit and transportation treaty with which country?
Answer: China

164. Which country tops Global Average Internet speed?
Answer: South Korea.

165. Which company in the fourth week of March 2016 agreed to buy Japan's Sharp Corporation for 3.5 billion US dollars?
Answer: Foxconn

166. The country in which the Indian Navy has deployed a P 8I maritime reconnaissance aircraft for surveillance in its Exclusive Economic Zone in accordance with the MoU between the two Governments
Answer: Seychelles

167. Which country has recently signed refugee deal with European Union?
Answer: Turkey

168. Who has won the best actor award at the 63rd National Film Awards 2016?
Answer: Amitabh Bachchan

169. Recently, which State government has developed a mobile app to monitor the Mahatma Gandhi National Rural Employment Guarantee Scheme?
Answer: Karnataka

170. As per the results of a survey of Labour Bureau, this many new jobs were created between January and September 2015 in eight labour intensive industries.
Answer: 1.55 lakh

171. Faustin Archange Touadera is the new President of
Answer: Central African Republic.

172. The well-known shehnai exponent (Sangeet Natak Akademi award 2009 and Banga Bhushan award in 2012) who passed on 16 Mar 2016          Ali Answer: Ahmad Hussain Khan

173. International Happiness Day is observed on
Answer: March 20.

174. Sint-Jans-Molenbeek, the municipality that is viewed as a hotbed of Islamist extremism after the terror attack carried out in Brussels on 22 March 2016, is located in which country?
Answer: Belgium

175. Name the winner of Best Director award at the 63rd National Film Award.
Answer: Sanjay Leela Bhansali (Movie:‘Bajirao Mastani’)

176. Which movie won the Best Film Award in the 63rd National Awards ?
 Answer: Baahubali

177. ICGS Arnvesh has been commissioned by the Indian Coast Guard in which state?
Answer: Andhra Pradesh

178. Researchers have developed a new Gravity Map of
Answer: Mars

179. A Group of scientists discovered sand-eating tadpole of Indian Dancing Frog Family Micrixalidae in which of the mountain range?
Answer: Western Ghats

180. World Sparrow Day is observed on which date?

No comments:

Post a Comment