DROP DOWN MENU

Friday, April 1, 2016

Current Affairs -2016 March (Chapter-07)

Current Affairs -2016 March  (Chapter-07)
141. Who is the author of the book titled “Gandhi: An Illustrated Biography”?
Answer: Pramod Kapoor

142. Which state becomes the first one to launch injectable contraceptive?
Answer: Haryana

143. The World Tuberculosis Day is observed on which date?
Answer: March 24

144. She won the Academy Award for Best Supporting Actress at age of 16 for her role as Helen Keller in The Miracle Worker. She died on 29 March 2016. Name the actress.
 Answer: Patty Duke

145. The Dutch footballer, winner of Ballon d'Or in 1971, 1973 and 1974 and one of the most famous exponents of the football philosophy known as Total Football, who passed away on 24 March
Answer: Johan Cruyff

146. The International Day for the Elimination of Racial Discrimination is observed on which date?
Answer: March 21

147. ........ won the Dhruv Batra Player of the Year award for men and women, respectively, at the 2016 Hockey India second annual awards in Bengaluru on Saturday.
Answer: PR Sreejesh and Deepika

148. The Gadanki Ionospheric Radar Interferometer (GIRI) has been recently established in which city of India?
Answer: Tirupati

149. Name the former President of the University of Southern California who passed away on 29 March 2016.
Answer: Steven Sample

150. BeiDou navigation satellite is associated with which country?
Answer: China

151. Who has been chosen for CV Kunhiraman Literary Prize, recently?
Answer: M Sukumaran

152. Johan Cruyff, who died recently, was a football legend of which country?
Answer: Netherlands

153. Who has won the 2016 Major Dhyan Chand Lifetime Achievement Award?
Answer: Shankar Laxman

154. The International Day of Remembrance for the Victims of Slavery and the Transatlantic Slave Trade is observed on ___________.
Answer: March 25

155.   In which city the 13th India-EU Summit was held on 30 March 2016?
Answer: Brussels

156. Name the winner of Best actress award at the 63rd National Film Award.
Answer: Kangana Ranaut (Movie:Tanu Weds Manu Returns)

157. The British mathematician who has been awarded the Abel Prize 2016 by the Norwegian Academy of Letters and Science for his solution to Fermat’s last theorem           
Answer: Sir Andrew Wiles

158. Who has won the 2016 Swiss Open Grand Prix Gold badminton Men’s Singles tournament?
Answer: HS Prannoy

159. What is the theme of the 2016 World Down syndrome Day?
Answer: My friends, My Community

160. Which high court on 30 March 2016 ruled in favour of entry of women into temples?

No comments:

Post a Comment