DROP DOWN MENU

Sunday, April 10, 2016

Current Affairs -2016 April (Chapter-03)

Current Affairs -2016 April 
(Chapter-03)
41. Which country launched SJ-10 retrievable space science probe –
Answer:  China

42. Which fastest train of India flagged off -
Answer:  Gatimaan Express

43. 6. What is the maximum speed of the India’s first semi high-speed train “Gatimaan Express”?
Answer:  160 kmph

44. What is the time taken by Gatimaan Express, India's fastest train travelling at 160 kmph to cover the distance from Hazrat Nizamuddin to Agra Cantt.?
Answer:  100 minutes

45. The 2016 Water Film Festival has started in which city of India?
Answer:  New Delhi

46. April 5 is observed as Samta Diwas which is the birth anniversary of -
Answer:  Babu Jagjeevan Ram

47. Mossack Fonseca & Co., which was recently in news, is a company from which country?
Answer:  Panama

48. Who has won 2016 Bahrain Grand Prix -
 Answer:  Nico Rosberg

49. What is the theme of 2016 World Health Day (WHD)?
Answer:  Beat Diabetes

50. Who took oath as first woman Chief Minister of Jammu & Kashmir -
Answer:  Mehbooba Mufti

51. Who is the newly appointed Prime Minister of Iceland?
Answer:  Sigurdur Ingi Johannsson

52. Which organization acquired UPI-based payments start-up PhonePe –
Answer:  Flipkart

53. The first-ever North East-ASEAN Business Summit was hosted by which city of India?
Answer:  Imphal

54. What is the name of the Egyptian author-journalist who is going to receive PEN Award –
Answer:  Ahmed Naji

55. Which committee has been recently constituted to monitor Government Advertisements?
Answer:  B B Tandon committee

56. Union Government notifies which new rules in 2016 –
Answer:  Bio-Medical Waste Management Rules
<Continue...>
<First><Next><Previous><0102, 03, 04><Home>

No comments:

Post a Comment