DROP DOWN MENU

Sunday, April 10, 2016

Current Affairs -2016 April (Chapter-02)

Current Affairs -2016 April 
(Chapter-02)
21. Which two countries signed MoU to provide 150 boats & fishing equipment to Mullaithivu fishermen –
 Answer:  India & Sri Lanka

22. Recently, which of the following Indian bank has launched a virtual queuing mobile application that will help customers save on time ?
Answer:  SBI

23. The Union Territory which has been declared kerosene-free from 01 April 16 with the stoppage of susbsidised kerosene to its residents         
Answer:  Chandigarh

24. Who took over as Chairman of Central Administrative Tribunal -
Answer:  Justice (retd) Permod Kohli

25. The world’s first mass dengue vaccination programme has been launched by which country?
Answer:  Philippines

26. How many MoU’s were signed between India and Saudi Arabia during the visit of Prime Minster Narendra Modi ?
Answer:  5

27. The venue of fourth Nuclear Security Summit held from 31 Mar to 01 Apr 2016, India represented by its Prime Minister Narendra Modi       
Answer:  Washington D.C.

28. Which actor of bollywood launched a book "The Kiss of Life" -
Answer:  Emraan Hashmi

29. First indigenously developed sonar dome of India was flagged off by -
Answer:  Defence Minister Manohar Parrikar

30. India’s first Aadhaar enabled ATM has been launched by which bank?
Answer:  DCB Bank

31. Recently, President Pranab Mukherjee has implemented the Appropriation (Vote on Account) Ordinance, 2016 for which of the following Indian state?
Answer:  Uttarakhand

32. Who is appointed as Chairman for NASSCOM for 2016-2017 -
Answer:   CP Gurnani

33. Who is the newly elected President of Vietnam?
Answer:  Tran Dai Quang

34. International Day for Mine Awareness and Assistance observes on which of the following date ?
Answer:  April 4

35. Myanmar Parliament approved Bill to grant PM-like role to whom -
Answer:  Aung San Suu Kyi

36. Which mobile app has been recently launched by Union Government to empower common people to demand 24×7 Power?
Answer:  Vidyut Pravah

37. The Prime Minister recently presented a replica of Cheraman Juma Masjid to the King of Saudi Arabia. The mosque is located in –
Answer:  Kerala

38. Which state of India imposed complete ban on alcohol sales -
 Answer:  Bihar

39. The National Maritime Day of India is celebrated on which day?
Answer:  April 5

40. India’s first semi-high speed train “Gatimaan Express” will run between which of the following stations ?

No comments:

Post a Comment