DROP DOWN MENU

Tuesday, March 1, 2016

Current Affairs-2016February (Chapter-09)

Current Affairs-2016 February (Chapter-09)
146. Name the winner of Best Director award at  69th British Academy Film Awards(BAFTA)) that was announced on 14 February 2016.
Answer:  Alejandro G Inarritu  (Film -The Revenant)

147. Which city is the host for the 13th World Spice Congress (WSC)?
Answer: Ahmedabad

Oscar Award 2016
148.  Name the winner of Best picture award at 88th Academy awards (Oscars) that was announced on 29 February 2016.
Answer:  “Spotlight”

149. Name the winner of Best actor award at 88th Academy awards (Oscars) that was announced on 29 February 2016.
Answer:  Leonardo Di Caprio  ( Film- The Revenant)

150. Name the winner of Best actress award at 88th Academy awards (Oscars) that was announced on 29 February 2016.
Answer:  Brie Larson( Film – Room )

151. Name the winner of Best supporting actor award at 88th Academy awards (Oscars) that was announced on 29 February 2016.
Answer:  Mark Rylance, ( Film-Bridge of Spies )

152. Name the winner of Best supporting actress award at 88th Academy awards (Oscars) that was announced on 29 February 2016.
Answer:  Alicia Vikander ( Film- The Danish Girl )

153. Name the winner of Best  director award at 88th Academy awards (Oscars) that was announced on 29 February 2016.
Answer:  Alejandro G. Iñárritu ( Film- “The Revenant,”)

154. Name the winner of Best original screenplay award at 88th Academy awards (Oscars) that was announced on 29 February 2016.
Answer:  “Spotlight,” by Josh Singer and Tom McCarthy

155. Name the winner of Best adapted screenplay award at 88th Academy awards (Oscars) that was announced on 29 February 2016.
Answer:  “The Big Short,” by Charles Randolph and Adam McKay

156. Name the winner of Best animated feature film award at 88th Academy awards (Oscars) that was announced on 29 February 2016.
Answer:  “Inside Out,”  by Pete Docter and Jonas Rivera



No comments:

Post a Comment