DROP DOWN MENU

Tuesday, February 16, 2016

Current Affairs -2016 February (Chapter-03)

Current Affairs -2016 February (Chapter-03) 
30. India’s ace squash player ---------- has won the gold medal in women’s individual category at the 12th South Asian Games (SAG).
Answer: Joshna Chinappa

31. Who has won gold for India in the women Wushu Taulu (Changquan) Competition at the 12th South Asian Games (SAG). 
Answer: Sapna Devi

32. Former of Nepal and Nepali Congress (NC) President Sushil Koirala passed away due to Pneumonia in capital city Kathmandu on
Answer: 2016 February 9

33. Every year on --------- is observed as National Deworming Day to combat parasitic worm infections among preschool and school-age children across India. 
Answer: February 10

34. North Korea’s National Aerospace Development Administration (NADA) launched the -------satellite at 7 February 2016 .
Answer: Kwangmyongsong-4

35. The wicketkeeper-batsman of South Africa, the fastest cricketer to make 10 One Day International (ODI) centuries.
Answer: Quinton de Kock

36. -----------, a senior career diplomat of Indian origin named Australia’s new High Commissioner to India.
Answer: Harinder Sidhu

37. Who won the St. Petersburg Ladies Trophy?
Answer: Sania Mirza – Martinga Hingis

38. Bollywood actress ------- has been awarded with the ‘Pride of Kerala’ Award by the World Malayalee Council and Kairali TV. 
Answer: Vidya Balan

39. The computer giant -------- is planning to set up a campus in Bengaluru and start an initiative to help more than half a million students in India develop computer science skills.
Answer: Oracle

40. Who has won the 2015 Raja Ravivarma Prize in Kerala?
Answer: Akkitham Narayanan

41. On 13 February 2016, Chief Minister Jayalalithaa announced, a new scheme for supplying drinking water to those who cannot afford to buy purified drinking water from private players
Answer: ‘Amma Kudineer Thittam’

42. Who has won the Swaralaya-G.Devarajan National Music Award?
Answer: Bombay Jayasree

43. Which country has won the ICC U-19 Cricket World Cup 2016?
Answer: West Indies

44. ______ is the Best performer in North-East and Best performer among capitals.
Answer: Gangtok

45. Who has won the best actor award at the 2016 BAFTA awards?
Answer: Leonardo DiCaprio

46. Who has won the best Movie  award at the 2016 BAFTA awards?
Answer: The Revenant

47. Who has won the best Actress award at the 2016 BAFTA awards?
Answer: Brie Larson

48. Renowned Malayalam poet-lyricist and Jnanpith Award winner O.N.V. Kurup passed in Thiruvananthapuram on ---------- following a cardiac arrest
Answer: 13 February 2016

49. Who has been named ambassador of the government’s ‘Make in India’ initiative?
Answer: Piruz Khambatta (He is the Chairman of Rasna)
< Continue...>
<Previous Page><Next Page> 0102, 03, 04 <Home>
Current Affairs 2016 >January---> Click here
Current Affairs 2015 > Jan to Dec---> Click here

Related Post
1. CURRENT AFFAIRS-2015 ---> Click here

2. PSC PREVIOUS / SOLVED QUESTION PAPERS ---> Click here

3. GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS AND ANSWERS ---> Click here

4. GENERAL SCIENCE QUESTIONS AND ANSWERS---> Click here

5. IT, CYBER LAWS AND GENERAL ENGLISH QUESTIONS AND ANSWERS ---> Click here






No comments:

Post a Comment