DROP DOWN MENU

Tuesday, March 1, 2016

Current Affairs-2016February (Chapter-08)

Current Affairs-2016February (Chapter-08)
131. Identify the industrialist who in February 2016 invested in home rental startup NestAway.
Answer: Ratan Tata

132. Which bank has won the first ever Green Bond Pioneer Award 2016?
Answer: Yes Bank

133. Which film won the Golden globe award for Best Picture Drama?
Answer:  The Revenant

134. Who has been conferred with the Germany’s prestigious ‘Cross of the Order of Merit’?
Answer: Goverdhan Mehta

135. Scientists develop world’s first wireless flexible smartphone.Researchers at Queen’s University’s Human Media Lab have developed the world’s first full-colour, high-resolution and wireless flexible smartphone to combine multitouch with bend input.
Answer:  ReFlex

136. Who will become the first women umpire to officiate in the ICC World Twenty20 cricket?
Answer: Kathleen Cross

137. Yukiya Amano is the Director General of which organization?
Answer:  International Atomic energy agency

138. Which country has won 2016 Trans-Tasman Trophy of Cricket?
Answer: Australia

139. India’s largest lender, State Bank of India (SBI) has launched dedicated specialized branch ‘SBI In Cube’ for;
Answer:  Start ups

140. Who has been elected as the new President of FIFA?
Answer: Gianni Infantino

141. The Kerala State Ayurveda 2014 awards for best doctors were given away by Minister for Health V.S. Sivakumar on Thursday 25 February 2016.

(A) The Ashtangaratna award for lifetime contributions in the field of Ayurveda was presented to the former Principal of Government Ayurveda College, Tripunithura, B. Sarojini Amma.

(B) The Dhanwantari award for the best contributions in the area of medical treatment and research was awarded to Madhavankutty Warrier, chief superintendent and additional chief physician of Kottakkal AH & RC Vaidyasala.

(C) The Charaka award for the best doctor in the Indian System of Medicine was won by A.K. Ajitharani, superintendent of Thodupuzha District Ayurveda Hospital.

(D) The Aathreya award for the best Ayurveda teacher was awarded to K. Murali, head of the Kayachikitsa division, Government Ayurveda College, Tripunithura.

(E) The Vagbhata award for for the best Ayurveda doctor in the private sector was awarded to Vijayan Nangelil, director and medical superintendent of Nangelil Ayurveda College, Kothamangalam.

142. According to Railway Budget 2016-17, which research organisation will be set up under Railways? 
Answer: SRESTHA

143. Name the winner of Best Actor award at  69th British Academy Film Awards(BAFTA)) that was announced on 14 February 2016.
Answer:  Leonardo DiCaprio (Film- The Revenant)

144. India’s first rail-auto transportation and logistics hub will come up in which state?
Answer: Tamil Nadu

145. Name the winner of Best Actress award at  69th British Academy Film Awards(BAFTA)) that was announced on 14 February 2016.

No comments:

Post a Comment