DROP DOWN MENU

Tuesday, March 1, 2016

Current Affairs-2016 February (Chapter-07)

Current Affairs-2016 February (Chapter-07)
111. Who has won the The Puthur award instituted by the Unnikrishnan Puthur Memorial Trust in memory of renowned writer Unnikrishnan Puthur for the year 2016?
Answer:  Dr. M Leelavathy

112. Which cricketer has broken the fastest Test century record?
Answer: Brendon McCullum

113. The project launched by the Geological Survey of India targeting deep seated and concealed mineral deposits is named         
Answer:  Operation Khanijkhoj

114. Which team has won the Coal India Hockey India League (HIL) title 2016?
Answer: Punjab Warriors

115. Chief Minister of which state on 28 February 2016 announced setting up of legal assistance cells at gram panchayat level to improve access to the justice delivery system to the poor and the underprivileged people?
Answer: Odisha

116. Which football club has clinched the 2016 Sait Nagjee International Club Football tournament?
Answer: FC Dnipro

117. Name the operation carried out by Army to flush out six terrorist at Pathankot airbase recently
Answer:  Operation Dhangu

118. Which film has bagged the 2016 Berlin film festival’s Golden Bear award?
Answer: Fuocoammare (Fire at Sea)

119. The first trans-woman sub-inspector in India.
Answer:  K. Prithika Yashini

120. President Pranab Mukherjee inaugurates India’s first “Gender Park” in which state?
Answer: Kerala

121. The Indian smartphone company which has launched the cheapest smartphone in India Freedom251 prices at Rs.251           
Answer:  Ringing Bells Pvt Ltd

122. Tropical Cyclone Winston has recently hit which country?
Answer: Fiji

123. Name the winner’s of Best Original Screenplay award at 88th Academy awards (Oscars) that was announced on 29 February 2016.
Answer: (A) Josh Singer and Tom McCarthy

124. Who has been appointed as the Chairperson of National Human Rights Commission (NHRC)?
Answer:  HL Dattu

125. World first slum museum will be set up in
Answer:  Mumbai

126. Which district has been declared as “Zero Landless District” by Kerala government?
Answer: Kasaragod

127. Who has won the Thakazhi Sahitya Puraskaram in 2016?
Answer:  C.Radhakrishnan

128. Who will be honoured with Lifetime Achievement Award at the International Film Festival of Prayag (IFFP)?
Answer: Sagar Sarhadi

129. Name the winner of Best  Picture award at  69th British Academy Film Awards(BAFTA)) that was announced on 14 February 2016.
Answer:  The Revenant

130. According to the latest Hurun Global Rich List, which city has become the new “Billionaire Capital of the World”?

No comments:

Post a Comment