DROP DOWN MENU

Saturday, March 19, 2016

Current Affairs -2016 March (Chapter-05)

Current Affairs -2016 March (Chapter-05)
101. Garuda Shakti 2016 is the joint military exercise between India and which country?
Answer: Indonesia

102.  ------------ is an Indian poet has been selected for the Kadammanitta Ramakrishnan award.
Answer: Ashok Vajpeyi

103. What is the theme of the Indian Army cycling event 2016?
Answer: Cycle to Recycle

104.  Name the state that in March 2016 unanimously passed Sutlej Yamuna Link Canal land (Transfer of Proprietary Right) Bill. 2016'.
Answer: Punjab

105.  The Indian Navy sailing vessel aboard which and all-women crew of Naval officers completed their mainden voyage from Visakhapatnam to Goa
Answer: INS Mhadei

106. Art of Living’s World Culture Festival was held in which city?
Answer: New Delhi

107. The PSU bank of India which has been given approval to operate in Myanmar by the Central Bank of Myanmar alongwith 3 other banks — Vietnam's Bank for Investment and Development, Taiwan's E.SUN Commercial Bank and South Korea's Shinhan Bank
Answer: State Bank of India

108. Defence Expo 2016 to be held in ____________.
Answer: Goa

109. Which football team has won the 2016 Santosh Trophy National Football Championships title?
Answer: Services

110. The film actress and wife of the 40th President of United States, Ronald Reagan who passed away on 06 Mar 2016 at the age of 94
Answer: Nancy Reagan

111. British award-winning novelist and art historian who passed away on 10 Mar 2016
Answer: Anita Brookner

122. ExoMars 2016 spacecraft has been successfully launched by ----------.
Answer: European Space Agency (ESA) & Russian Federal Space Agency (Roscosmos) (The ExoMars 2016 is the first of a two-phase of ExoMars (Exobiology on Mars) program.

113. The inventor of e-mail and selector of the symbol @ for e-mails who passed away on 05 Mar 2016
Answer: Ray Tomlinson

114. Noted Indian scholar and plant physiologist --------- has been appointed as the next Vice Chancellor of the prestigious Canberra University in Australia.
Answer: H Deep Saini

115. The first-ever World Sufi Forum (WSF) has been hosted by which city of India?
Answer: New Delhi

116. The project launched by the Prime Minister Shri Narendra Modi to make all National Highways railways crossing free by the year 2019 is named
Answer: Setu Bharatam

117.  What is India’s rank in the United Nations’ World Happiness Index 2016?
Answer: 118 (According to the World Happiness Report 2016, published by the Sustainable Development Solutions Network (SDSN), Denmark has topped the list, followed by Iceland, Norway, Finland, Canada, the Netherlands, New Zealand, Australia and Sweden.)

118.  Lieutenant General (Lt Gen) N P S Hira has been appointed as--------------.
Deputy Chief of Army Staff

119. Myanmar parliament elects -------------- as first civilian president in 53 years.
Answer: Htin Kyaw

120.  India’s first contact-less mobile payment solution “iTap” has been launched by which bank?
Answer: ICICI Bank
<Continue...>


No comments:

Post a Comment