DROP DOWN MENU

Saturday, March 19, 2016

Current Affairs -2016 March (Chapter-04)

Current Affairs -2016 March (Chapter-04)
76. ------------ on TIME's most influential people on Internet for second year: Here are the 28 contenders.
Answer: Narendra Modi

77. ----------- has been appointed as its Goodwill Ambassador by the United Nations Population Fund (UNFPA).
Answer: Ashley Judd

78.  American jazz and blues singer who passed away on 10 Mar 2016
Answer: Ernestine Anderson

79. The 2016 BRICS Friendship Cities Conclave will be hosted by which city?
Answer: Mumbai

80.  Ustad Ali Ahmad Hussain Khan died in March 2016 in Kolkata was an exponent of which Indian musical instrument?
Answer: Shehnai

81.  Guinness World Records on 11 March 2016 confirmed that ----------- of Haifa, Israel, is the world’s Oldest living man.
Answer: Mr Israel Kristal

82. The winner of Irani Trophy 2015-16 played between Rest of India and Mumbai at Brabourne Stadium, Mumbai
Answer: Rest of India

83.  _______________ campaign won as Golden City Gate Award.
Answer: Kerala Tourism

84. Scientists have found a mysterious boiling river straight out of Amazonian legend
Answer: Pike-Pike

85. Which bank has launched iWork@home programme for its women employees?
Answer: ICICI Bank

86.  Name the British mathematician who in March 2016 won the 2016 Abel Prize.
Answer: Andrew Wiles

87. Union Minister of State (IC) for Power, Coal and New & Renewable Energy Piyush Goyal on 11 March 2016 announced the name ------------ for the LED based Domestic Efficient Lighting Programme (DELP).
Answer: UJALA

88. The fourth edition of the Indo-Indonesia Joint Training Exercise being conducted from 10 to 23 March 2016 at Magelang, Indonesia
Answer: Garuda Shakti

89. Who has inaugurated three major railway projects in Bihar ?
Answer: Narendra Modi

90. Former Supreme Court judge --------- has been appointed Chairman of the 21st Law Commission, a post lying vacant since last September.
Answer: Balbir Singh Chauhan

91. Which state has launched Mukhyamantri Santwana Harish Yojana?
Answer: Karnataka

92. Name the American actress who was in March 2016 appointed as a Goodwill Ambassador by the UN Population Fund.
Answer: Ashley judd

93. The places in Arunachal Pradesh at which the Indian Air Force has reactivated two Advanced Landing Grounds (ALGs)
Answer: Ziro and Along

94. Who has launched an online portal Swayam to combat illiteracy in the country ?
Answer: Smriti Irani

95. Well-known Hindi scholar and writer Sunita Jain's poetry collection -------- has been selected for the prestigious Vyas Samman 2015.
Answer: Kshama

96.  Who has been appointed as the chairman of the 21st Law Commission of India (LCI)?
Answer: Balbir Singh Chauhan

97.  Who was in March 2016 appointed as a UNDP Goodwill Ambassador to promote the 2030 Sustainable Development Agenda?
Answer: Michelle Yeoh

98. Who has been appointed as the Secretary General of the Arab League?
Answer: Ahmed Abul Gheit

99. The nuclear power plant in Gujarat at which one of the units had to be shut down due to leakage of heavy water
Answer: Kakrapar Atomic Power Station

100.  ___________ has decided to set up its own International Maritime Judicial Center.

No comments:

Post a Comment