DROP DOWN MENU

Wednesday, March 9, 2016

Current Affairs -2016 March (Chapter-02)

Current Affairs -2016 March (Chapter-02)

26. Which social site has launched position of strength campaign for woman empowerment?
Answer: Twitter

27. Who has won gold in 50km race walk at National Championships –
Answer: Basanta Bahadur Rana

28. The Finance Ministry Arun jaitley has given permission to Uttar Pradesh, Rajasthan, Jharkhand and Chhattisgarh to issue the bonds as part of the --------- (UDAY). Six States have already signed agreements to finalise their participation in the UDAY scheme including Bihar.
Answer: Ujwal DISCOM Assurance Yojana

29. Who inspired The Amazing True Story Behind Leonardo DiCaprio's Character in The Revenant?
Answer: Hugh Glass

30.  Name the famous Malayalam actor and folk singer who passed away on 6 March 2016 in Kochi.
Answer: Kalabhavan Mani

31. Which of the states government has announced to set up an institution-Gita Gyan Sansthanam?
Answer: Haryana

32. Who is world’s youngest billionare in Forbes list 2016? And he belongs to Norway.
Answer: Alexandra Andresen

33. Which state has became the first to launch HPV vaccine as public health programme in schools –
Answer: Delhi

34. Tamil Nadu's state-owned ----------------- has obtained Internet Service Provider (ISP) License from Union Ministry of Communications and IT and is embarked on an initiative to offer high quality, low cost internet services.
Answer: Tamil Nadu Arasu Cable TV Corporation ( TACTV)

35. As per a study released by Lancet in March 2016 how many extra deaths will occur per million population in India due to the impact of climate change on food production in 2050?
Answer: Orange

36. Which of the noted Malayalam actor has died at the age of 45 and was known for winning the special jury award in 2000 at the 47th National Film awards?
Answer: Kalabhavan Mani

37. Where did the new species of burrowing snake discovered  
Answer: Western Ghats

38. What is India’s rank in energy security according to WEF report?
Answer: 90th

39. Which project has been launched to make National Highways free of Railway crossings
Answer: Setu Bharatam project

40. Which of the companies has launched a wide range of electric mobility vehicles in India recently?
Answer: Bajoria E-motors

41. Which tops energy security according to WEF?
Answer: Switzerland

42. Where did the World's costliest train station opened
Answer: New York

43.  Which high court on 5 March 2016 ruled that the national anthem should be sung in all private schools in the State during the morning assembly?
Answer: Madras

44. Which of the villages has been selected by PM Narendra Modi for development under the Saansad Adarsh Gram Yojana?
Answer: Nagepur Village

45.  Which tennis player has been provisionally suspended after failing drug test at Australian Open
Answer: Maria Sharapova

46. Name the Film Archivist who has passed away
Answer: PK Nair

47. Former Lok Sabha Speaker P A Sangma passes away in New Delhi. He is the sitting MP from _______________.
Answer: Meghalaya

48. Name the inventor of E-mail who has passed away
Answer: Ray Tomlinson

49. Which of the United States agency has issued a loan guarantee making it the first one from America for the Indian health sector?
Answer: USAID

50. Name the online marketing platform launched by Union Government
Answer:  Mahila e-Haat
<Continue...>

No comments:

Post a Comment