DROP DOWN MENU

Tuesday, March 1, 2016

Current Affairs -2016 February (Chapter-05)

Current Affairs -2016 February (Chapter-05) 
71. India's first 'complete digital state'
Answer: Kerala

72.The 13th South Asian games will be held in which country?
Answer: Nepal

73. The Italian documentary film directed by Gianfranco Rosi which has won the Golden Bear Award at the 66th Berlin International Film Festival
Answer:  Fire at Sea

74. Former U.N. Secretary-General Boutros Boutros-Ghali, who passed away recently, hails from which country?
Answer: Egypt

75. Indian Bollywood actress, who made her debut on the Oscars red carpet and presented the award on
Answer:  Priyanka Chopra

76. What is the name of the recently launched India’s Cheapest Smartphone?
Answer: Freedom 251

77. Which state on 28 February 2016 Imposed a ban on the sale of army uniforms across the state?
Answer: Punjab

78. Which state government has signed an agreement with taxi aggregator Uber to create 75,000 jobs across the state?
Answer: Maharashtra

79. Which film won the Filmfare best film award for 2016?
Answer:  Bajirao Mastani

80. LAMITYE 2016, is the joint military exercise of India with which country?
Answer: Seychelles

81. Who was Awarded Ashok Chakra this Year?
Answer:  Lans Naik Mohan Nath Goswami 

82. The 2016 Outreach International Radio Fair has been held in which city of India?
Answer: Bhubaneswar

83. The Malayalam film director who died, on Saturday February 27 at a private hospital located in Kochi.
Answer:  Rajesh Pillai

84. Who has won the Grammy award in the Best Music Film section?
Answer: Asif Kapadia

85. Noted Malayalam novelist and short story writer Akbar Kakkattil passed away on
Answer:   2016 February 17

86. Who has been conferred with the Knight of the Legion of Honour, France’s highest civilian honour?
Answer: Manish Arora

87. The popular author of the novel To Kill a Mockingbird (winner of 1961 Pulitzer Prize) who passed away on 19 Feb 2016
Answer:  Harper Lee

88. Ustad Abdul Rashid Khan, who died recently, was trained in which gharana of Hindustani classical music?
Answer: Gwalior Gharana

89. First Chairperson of the Banks Board Bureau(BBB) that was constituted by Union Government on 28 February 2016
Answer:  Vinod Rai

90. Name the Indologist who awarded with prestigious Israel Prize for religious studies?
Answer:  David Shulman

No comments:

Post a Comment