DROP DOWN MENU

Tuesday, March 1, 2016

Current Affairs -2016 February (Chapter-06)

Current Affairs-2016 February (Chapter-06) 
91. Indian women cricket team on 28 February 2016 won the three- match T20 International series, 3-0 against
Answer:  Sri Lanka

92. Which country has successfully launched the ASTRO-H space observation satellite?
Answer: Japan

93. Who won the singles event of 2016 Chennai Open Tennis tournament?
Answer:  S.Wawrinka

94. Utkarsha Bangla scheme has been launched by the West Bengal government, for what purpose?
 Answer:  To train school dropouts

95. Whos autobiography is titled, The Z Factor: My Journey as the Wrong Man at the Right Time?
Answer:  Subhash Chandra

96. Who was named as new chairman of the Empowered Committee of State Finance Ministers on Goods and Services Tax ( GST)?
Answer: Amit Mitra

97. Sachin Tendulkar's autobiography enters Limca Book of Records.The book, published by Hachette India, was released on Nov 6, 2014 and has broken all records for an adult hardback across both fiction and non-fiction categories with 1,50,289 copies confirmed on order subscriptions.
Answer:  Playing It My Way

98. First ‘New Silk Road’ train from China has completed its trip in which city?
Answer: Tehran

99. Jnanpith winner and Most acclaimed litterateur -------- to get the prestigious Sahitya Bharati Samman 2016 for her distinguished contributions in the field of literature
Answer:  Pratibha Rai

100. The Indian Institute of Petroleum and Energy (IIPE) has been established at which of the following city?
Answer: Visakhapatnam

101. The new Chief Minister of Arunachal Pradesh (9th CM) 
Answer:  Kalikho Pul

102. Who was appointed as the Director of Bhabha Atomic Research Centre (BARC)?
Answer: KN Vyas

103. Famous sound designer who on 27 February 2016 became the first Asian to win the award for Best Sound for documentary 'India's Daughter' at the coveted Motion Picture Sound Editor's(MPSE) 63rd Annual Golden Reel Awards
Answer:  Resul Pookutty

104. Which committee has been set up to examine the quota demand for the Jat community in central government jobs?
Answer: Venkaiah Naidu committee

105. Who of the following on 28 February 2016 was re-elected as President of the All India Trade Union Congress (AITUC).        
Answer:  Ramendra Kumar

106. Which Indian film has won the Best Children’s Film award at the 2016 Berlin International Film Festival?
Answer: Ottal

107. Who won the Young Indians, ‘Big Achievements’  amazing Indians Awards 2016 conducted by Time Now?
Answer:  Malavath Poorna

108. The Italian novelist and intellectual Umberto Eco (84) has recently passed away at Milan, Italy. He was best known for his 1980 novel titled
Answer:  “The Name of the Rose”.

109. Who won the 2016 Malaysia Masters Grand prix Gold Badminton title?
Answer:  P V Sindhu

110.  The International Mother Language Day is observed on which date?
Answer: February 21

No comments:

Post a Comment