DROP DOWN MENU

Sunday, February 7, 2016

Current Affairs -2016 January (Chapter-06)

Current Affairs -2016 January  (Chapter-06) 
69.Former Supreme Court Judge and Chief Justice of Patna High Court Justice K S Paripoornan passed away in Kochi on 2016 -------
(A) january 2              (B) january 1
(C) january 3              (D) january 4
Answer: (C)

70. Who is holding the record of highest singles wins at grand slams?
(A) Martina Navratilova     (B) Serena williams
(C) Serena Williams           (D) Maria sharapova
Answer: (A)

71.In which country scientists create monkeys with autism gene 
(A)China                           (B) America     
(C)north korea                  (D) Japan
Answer: (A)

72.Which of the following countries has won the first Blind T20 Asia Cricket Cup?
(A) Bangladesh           (B) Sri Lanka
( C) India                  ( D) Pakistan
Answer: (C)

73.The team India has defeated to win the first T20 Blind Cricket Asia Cup in Kochi, Kerala
(A) India                 (B)Bengladesh  
(C)Pakistan          (D)Afganisthan
Answer: (C)

74.Who has been elected as the new President of Portugal?
(A) Marcelo Rebelo de Sousa     (B)Jose Manuel Barroso
(C) Fernando Nogueira               (D) Antonia Costa
Answer: (A)

75. Google's Project --------- aims to beam 5G internet from solar-powered
(A)SkyBender                        (B)skyscanner
(C)skyscape                            (D)skyscraper
Answer: (A)

76.Which of the following countries soldiers created history by participating in the Republic Day parade?
(A) Australia                            (B) South Korea  
(C) Japan                                 (D) France
Answer: (D)

77.Who has been selected for the 2016 PEN/Allen Foundation Literary Service Award?
(A) Howard Jacobson           (B) Dan Brown 
(C) Richard Flanagan           (D) J K Rowling
Answer: (D)

78.Which of the following states has been celebrating the Red Panda Winter Festival 2016?
(A) Sikkim (B) Nagaland (C) Mizoram (D) Assam
Answer: (A)

79.Which is the first train in the country where all its coaches are Braille-embedded?
(A) Rajdhani Express                (B) Mysuru-Talguppa Express 
(C) Mysuru-Varanasi Express   (D) Jammu Tawi Express       
Answer: (C)
 
80.Which of the following states has launched Mukhyamantri Jal Swavalamban Abhiyan scheme?
(A) Maharashtra                 (B) Rajasthan 
(C) Chattisgarh                   (D) Odisha
Answer: (B)

81.Which of the following countries is the world’s largest rice exporter in 2015?
(A) Vietnam                  (B) Indonesia 
(C) India                       (D) Thailand
Answer: (C)

82.Who has been selected for the 2016 Amnesty International Human Rights Award?
(A) Pradeep Hedau              (B) Monira Rahman 
(C) Henri Tiphagne              (D) Abel Barrera
Answer: (C)

83.Who among the following is conferred with 2016 Padma Vibhushan award?
(A) Sushil Doshi                               (B) Avinash Dixit
(C) Mannam Gopi Chand                 (D) Prathibha Prahlad
Answer: (B) 
<Previous Page> 01020304, 05, 06 <Home>
Current Affairs 2016 February ---> Click here
Current Affairs 2015---> Click here

Related Post
1. PSC CURRENT AFFAIRS-2015 ---> Click here

2. PSC PREVIOUS / SOLVED QUESTION PAPERS ---> Click here

3. PSC GENERAL KNOWLEDGE QUESTIONS AND ANSWERS ---> Click here

4. PSC GENERAL SCIENCE QUESTIONS AND ANSWERS---> Click here

5. IT, CYBER LAWS AND GENERAL ENGLISH QUESTIONS AND ANSWERS ---> Click here




No comments:

Post a Comment