DROP DOWN MENU

Sunday, December 6, 2015

CURRENT AFFAIRS - 2015 (Chapter-54)

Current Affairs -2015 (Chapter-54)

1. The political party launched by Papu Yadav?
 Answer:  Jan Kranti Adhikar Morcha

2. Who succeeded in the Presidential election in Nigeria?
Answer: Muhammad Buhari

3. Political party of Muhammad Buhari?
Answer:  All Progressive Congress

4. The president of International Cricket Council who resigned his post?
Answer:  Mustafa Kamal

5. Who resigned the Chairmanship of Indian Premier League ?
 Answer:  Rajiv Shukla

6. Which Indian American scientist was selected for the US Presisntial Award?
Answer:  Murthy Kambhampati

7. Which renowned Hindi Poet was awarded the first Kavi Pradeep Samman? Answer:  Gopaldas Neeraj

8. The BCCI Vice-President, who serves as the League’s chairman and Commissioner ?
Answer: Ranjib Biswal

9. The mascot of Kerala Traffic police-
 Answer:  Pappu (It is a Zebra)

10. The balls used in 2014 FIFA World Cup?
Answer:  Brazuka

11. ISRO has announced to provide navigational support to Indian Railways through GAGAN system. What is the full form of Gagan?
 Answer: GPS Aided Geo Augmented Navigation

12. Britain’s longest-serving Indian-origin MP Keith Vaz, has been re-elected as Chairman of Home Affairs Select Committee (HASC) in House of Commons
of UK Parliament-
Answer:  Nigel Keith Anthony Standish Vaz

13. In 2015, which Asian country has passed a law lower the voting age to 18 years from its current 20 years?
Answer:  Japan

14. Who has become the first Indian footballer to score 50 international goals? Answer:  Sunil Chhetri

15. In which field Charles Correa who passed away in 2015 was an eminent figure?
Answer:  Architecture
(Continue.....)
Current Affairs 2015 (Chapters) - Click here--><PREVIOUS PAGE>
010203040506070809101112131415,
161718192021222324252627282930,
313233343536373839404142434445,
46474849505152535455565758 >
NEXT PAGE ---> HOME PAGE

No comments:

Post a Comment