DROP DOWN MENU

Sunday, December 6, 2015

CURRENT AFFAIRS - 2015 (Chapter-53)

Current Affairs -2015 (Chapter-53)

61. Silesia, famous for coal mining is now located mostly in which country?
(a) Sweden (b) Norway
(c) Poland (d) Germany
Answer: (c)

62. The full time members of newly formed NITI AYOG are Bibek Debroy and ——:
(a) VK Saraswat (b) Aravind Panagariya (d) S.S.Khullar
(d) None of these
Answer: (a)

63.  Who authored the book ‘Born again on the mountain’?
(a) Santhosh Yadav (b) Arunima Sinha
(c) Dicky Dolma (d) None of these
Answer: (b)

64. In which country prime  minister Narendra Modi inaugurated Dandi Kutir a museum on the life and works of Mahathma Gandhi?
(a) Mumbai (b) New Delhi
(c) Kolkata (d) Gandhinagar
Answer: (d)

65. Which committee is related to the restructuring of Food Corporation of India?
(a) Santhanam (b) Santakumar
(c) Raja Chellayya (d) None of these
Answer: (b)

66. Which country commissioned a new missile destroyer Huanggang?
(a) North Korea (b) Japan
(c) China (d) India
Answer: (c)

67. The populist state militia is a pro government militia formed by which country to fight against Islamic State Terrorists?
(a) Israel (b) Syria
(c) France (d) Nigeria
Answer: (b)

68. The venue of World Congress on International law 2015?
(a) New Delhi (b) Mumbai
(c) Kolkata (d) Chennai
Answer: (a)

69. Eight MLAs of which state asked the NDA government to return of the parliament attack convict Afzal Guru?
(a) Bihar     (b) Jammu and Kashmir
(c) Gujarat (d) Haryana
Answer: (b)

70. National Girl Child Day:
(a) January 24 (b) January 25
(c) January 26 (c) January 27
Answer: (a)

71. The Vice Chancellor of Kerala University?
(a) Dr.K.S.Radhakrishnan (b) Dr.PK Radhakrishnan
(c) Babu Joseph          (d) None of these
Answer: (b)

72. Which company launched the subcompact sedan ‘’Zest’’?
(a) Hyundai (b) Ford
(c) Honda (d) Tata Motors
Answer: (d)

73. The Chairperson of Kerala State Child Rights Commission?
(a) Sobha Koshi (b) Swapna George
(c) Rosakkutty (d) None of these
Answer: (a)

74. Who was appointed as the Special Officer for the newly launching National University for Police Sciences and Security Studies?
(a) TP Senkumar(b) KS Balasubramanyan
(c) MN Krishna  Moorthy (d) None of these
Answer: (c)

75. The British Film maker who made the controversial documentary India’s
Daughter on the Delhi Gang Rape incident?
(a) Spielberg (b) Leslee Udwin
(c) Andy DeEmmony (d) None of these
Answer: (b)
(Continue.....)
Current Affairs 2015 (Chapters) - Click here--><PREVIOUS PAGE>
010203040506070809101112131415,
161718192021222324252627282930,
313233343536373839404142434445,
46474849505152535455565758 >
NEXT PAGE ---> HOME PAGE

No comments:

Post a Comment