DROP DOWN MENU

Sunday, December 6, 2015

CURRENT AFFAIRS - 2015 (Chapter-52)

Current Affairs -2015 (Chapter-52)

46. India’s first Net Zero Energy Building,Parayanvaran Bhavan, is situated at:
(a) Kolkata (b) Kolkata
(c) New Delhi (d) Chennai
Answer: (c)

47. With which sports Bhakti Sharma is associated?
(a) Swimming (b) Boxing
(c) Cycling (d) Cricket
Answer: (a)

48. In which muslim majority country Justice Surendra Kumar Sinha has become first Hindu Chief Justice?
(a) Bangladesh (b) Pakistan
(c) Iran (d) Maldives
Answer: (a)

49. The Damanganga-Pinjal River linking is a project to share waters of which two river basins across which Indian states?
(a) Gujarat and Rajastan   (b) Gujarat and Maharashtra
(c) Goa and Maharashtra (d) None of these
Answer: (b)

50. To which sports Arantxa Sanchis related?
(a) Cricket (b) Football
(c) Hockey (d) Billiards
Answer: (d)

51. According to Tiger Census Report 2015 which state has the largest number of tigers?
(a) Kerala (b) Tamil Nadu
(c) Karntakata (d) Maharashtra
Answer: (c)

52. The Houthis are members of a rebel group operating in which country?
(a) Yemen (b) Bahrain
(c) Italy (d) Nigeria
Answer: (a)

53. Which country has ranked number one in the annual global talent competitiveness index 2015?
(a) Germany (b) Sweden
(c) Norway (d) Switzerland
Answer: (d)

54. On which river Pancheswar Multi purpose power project?
(a) Kaveri (b) Mahakali
(c) Damodar (d) Kosi
Answer: (b)

55. Name the country that cooperates with India in Pancheswar dam?
(a) Bhutan (b) China
(c) Nepal (d) Bengladesh
Answer: (c)

56. In which state is India’s first ever canal top solar power plant?
(a) Gujarat (b) Haryana
(c) Bihar (d) Uttar Pradesh
Answer: (a)

57. The mascot of 2016 Olympics?
(a) Olly (b) Mid
(c) Milly (d) Tom
Answer: (d)

58. Which is the first Indian state to set up a separate ministry for cow affairs?
(a) Rajastan (b) Bihar
(c) Uttarakhand (d) West Bengal
Answer: (a)

59. UNMEER is the first ever United Nations Emergency Health Mission to combat which disease?
(a) AIDS (b) Ebola
(c) Cancer (d) Malaria
Answer: (b)

60. East Turkestan Islamic Movement is an Islamic terror group in which country?
(a) Japan (b) Thailand(c) China (d) Pakistan
Answer: (c)
(Continue.....)
Current Affairs 2015 (Chapters) - Click here--><PREVIOUS PAGE>
010203040506070809101112131415,
161718192021222324252627282930,
313233343536373839404142434445,
46474849505152535455565758 >
NEXT PAGE ---> HOME PAGE

No comments:

Post a Comment