DROP DOWN MENU

Sunday, December 6, 2015

CURRENT AFFAIRS - 2015 (Chapter-50)

Current Affairs -2015 (Chapter-50)

16. The first state/UT in India launch E-ration card?
a) Delhi (b) U.P.
(c) Puthucherry (d) Kerala
Answer: (a)

17. On which day was Earth Hour observed in 2015?
(a) March 26 (b) March 28
(c) March 31 (d) March 24
Answer: (b)

18. The proposed new capital of Andhra Pradesh?
(a) Amaravati (b) Visakhapatnam
(c) Kakinada (d) Tirupati
Answer: (a)

19. Which state has the highest remuneration under MGNRES?
 (a) Haryana(b) Punjab 
(c) Rajastan (d) Kerala
Answer: (a)

20. The total number of medals secured by India in Olympics upto 2012?
(a) 12 (b) 15
(c) 16 (d) 26
Answer: (d)

21. Who is the longest reigning monarch at present?
(a) Bhumipol Athulyatej
(b) Robert Mugabe (c) Queen Elizabeth II
(d) None of these
Answer: (a)

22. The oldest head of the state in the world?
(a) Robert Mugabe(b) Queen Elizabeth II
(c) Bhumipol Athulyatej (d) None of these
Answer: (a)

23. Queen Elizabeth II, the longest reigning female head of the state, reigns which country?
(a) UK (b) Spain
(c) Netherlands (d) Italy
Answer: (a)

24. Kasturirangan Committee is related to?
(a) Conservation of western ghats  (b) Railway reforms
(c) Centre-State Relations    (c) Tax reforms
Answer: (a)

25. The Dalawa of Travancore whose 250 birth centenary is 2015?
(a) Ummini Thampi (b) Velu Thampi
(c) Raja Kesavadas (d) None of these
Answer: (b)

26. The only woman minister of Kerala Cabinet?
(a) P.K.Sreemathy (b) Ayisha Potti
(c) PK Jayalekshmi (d) None of these
Answer: (c)

27. The real name of swami Chinmayananda whose birth centenary is observed in 2015?
(a) Balakrishnamenon (b) Kunjan Pillai
(c) Subramanyan (d) Govindamenon
Answer: (a)

28. The project to get rid of the menace of flooding in capital city of Kerala?
(a) Operation Kubera (b) Operation Anantha
(c) Operation Capital (d) None of these
Answer: (b)

29. Who has been appointed as the new chairman of Forward Class Welfare Corporation?
(a) K Balakrishna Pillai (b) CN Ramachandran Nair
(c) Prayar Gopalakrishnan (d) None of these
Answer: (c)

30. The Bollywood star who has been sentenced for five year imprisonment in charge of culpable homicide not amounting to murder?
(a) Sanjay Dutt (b) Aamir Khan
(c) Salman Khan (d) None of these
Answer: (c)
(Continue.....)
Current Affairs 2015 (Chapters) - Click here--><PREVIOUS PAGE>
010203040506070809101112131415,
161718192021222324252627282930,
313233343536373839404142434445,
46474849505152535455565758>
< NEXT PAGE ---> HOME PAGE

No comments:

Post a Comment