DROP DOWN MENU

Sunday, December 6, 2015

CURRENT AFFAIRS - 2015 (Chapter-49)

Current Affairs -2015 (Chapter-49)

1. The longevity of Kochi-Muziris Biennale?
(a) 108 days (b) 54 days
(c) 72 days (d) 21 days
Answer: (a)

2. Who was chosen as the Goodwill ambassador of second edition of KochiMuziris Biennale?
(a) Mohanlal            (b) PT Usha
(c) Sachin Tendulkar (d) Anju Bobby George
Answer: (b)

3. The Chief Secretary of Kerala?
(a) Nivetita P.Haran (b) Jiji Thomson
(c) Dr.P.Prabhakaran (d) Bharat Bhooshan
Answer: (b)

4. The Chairman of Kerala Public Service Commission?
(a) Dr.KS Radhakrishnan (b) K.V.Salahuddeen
(c) Sibi Mathews        (d) Sony Thengamam
Answer: (a)

5. The number of members in Kerala Public Service Commission including chairman?
(a)18 (b) 17
(c) 21 (d) 15
Answer: (c)

6. Who is in charge of the portfolio of Science and Technology in Kerala Cabinet?
(a) Ramesh Chennithala     (b) Adoor Prakash
(c) Abdu Rabb   (d) Oommen Chandy
Answer: (d)

7. Who is the nominated member of Kerala Legislative Assembly?
(a)  Ludi Louis (b) Frank Antony
(c) Mathai Chacko (d) None of these
Answer: (a)

8. Which constituency is represented by Shashi Tarur in Lok Sabha?
(a) Attingal  (b)Thiruvananthapuram
(c) Palakkad (d) Wayanad
Answer: (b)

9. The telephone number of Sutharyakeralam:
(a)300155 (b) 100300
(c) 155300 (d) 100101
Answer: (c)

10. The first complete pension state in India?
(a) Gujarat (b) Rajastan
(c) Tamil Nadu (d) Kerala
Answer: (d)

11. The first woman saint from Kerala?
(a) Sister Euprasia (b) Mother Theresa
(c) Sister Alphonsa (d) None of these
Answer: (c)

12. After the amendment of IPC, the minimum age to consider one as adult?
(a) 16 (b) 18
(c) 12 (d) 13
Answer: (a)

13. The country that leads in the generation of e-waste?
(a) China (b) USA
(c) Germany (d) Russia
Answer: (b)

14. What is the rank of India in terms of e-waste generation in the world?
(a) Third (b) Fifth
(c) Fourth (d) Second
Answer: (b)

15. The Asian country that leads in terms of e-waste generation?
(a) India (b) Bengadesh
(c) Japan (d) China
Answer: (d)
(Continue.....)
Current Affairs 2015 (Chapters) - Click here--><PREVIOUS PAGE>
010203040506070809101112131415,
161718192021222324252627282930,
313233343536373839404142434445,
46474849505152535455565758 >
NEXT PAGE ---> HOME PAGE

No comments:

Post a Comment