DROP DOWN MENU

Sunday, May 1, 2016

Current Affairs -2016 April (Chapter-05)

Current Affairs -2016 April 
(Chapter-05)

 animated-update-image-0034

79.The ------------ is a entrance examination in India, for students who wish to study any graduate medical course (MBBS), dental course (BDS) & NEET PG for postgraduate course (MD / MS) in government or private medical colleges in India.
Answer: National Eligibility cum Entrance Test (NEET-UG)

80.“Twitter Seva” is to be launched by Union Government for which purpose?
Answer: For Start-Ups

81.For which fields did Union government gave exception in the notification that banned the import of dogs for commercial breeding on 27 April 2016?
Answer: Research or Defence purposes

82.Prime Minister has inaugurated Shri Mata Vaishno Devi Narayana Super Speciality hospital in which District of Jammu and Kashmir ?
Answer: Katra

83.The politician, economist and former IAS Officer who has been awarded the Order of the Rising Sun, Gold and Silver by Japan for promoting economic, educational and cultural ties between India and Japan
Answer: N.K. Singh

84. Who of the following on 24 April 2016 won men’s single title at the Barcelona Open of tennis?
Answer: Rafael Nadal

85.India’s own navigational system, the set-up for which was completed on Thursday 28 April with the launch of the seventh and final satellite, will be called --------, Prime Minister Narendra Modi announced after the launch.
Answer: NAVIC (Navigation with Indian Constellation)

86. Which of the  India’s first online interactive heritage portal?
Answer: Sahapedia

87. The council that organizes the International Dance Day 2016 that is celebrated on 29 April 2016.
Answer: International Dance Council

88.Which Authority under women & Child Development Ministry conducted the Regional Conference of North Eastern States on Child Adoption which was hosted by Smt. Maneka Sanjay Gandhi, Union Minister?
Answer: Central Adoption Resource Authority

89.The 27th series of bilateral maritime exercise between the navies of India and Indonesia being held from 28 April to 19 May 16 is named
Answer: CORPAT

90.Which international non-profit group led the EP100 campaign which is aimed to increase the energy production?
Answer: The Climate Group

91.Who has won the 2016 Laureus World Sportsman of the Year Award?
Answer: Novak Djokovic

92.Name the cricketer who  smashed the fastest T20 century in just 21 deliveries in the Tobago Cricket Association’s T20 tournament at Louis D’or on 27 April 2016.
Answer: Iraq Thomas

93.Which Government banned digging of bore wells beyong 200ft to prevent the declining of Ground water level?
Answer: Maharashtra

95.The theme of World Malaria Day observed on 25 April 2016
Answer: End Malaria for Good

96.Which Indian umpire has been recently promoted as umpire for International Hockey Federation (FIH)?
Answer: Durga Thakur

97.Singapore’s DBS bank on 26 April 2016 launched a mobile-only bank in India. What is the name of the bank?
Answer: Digibank

98.Finance Minister Arun Jaitley has attended the 93rd meeting of Development Committee of which Organisation to emphasize the FDI inflows in Country?
Answer: World Bank

No comments:

Post a Comment