DROP DOWN MENU

Sunday, January 3, 2016

Current Affairs -2015 (Chapter-61)

Current Affairs -2015  (Chapter-61) 

1.     A new scientific study reaches the conclusion that the fresh water found in the town of ---------- in southern Chile's Magallanes region is the purest in the world, the University of Magallanes said.
  (A)Puerto Rico                                  (B) Puerto Williams
  (C) San Juan                                       (D) Carolina
Answer: (B)


2. A British man has become the first person to row solo across the Pacific Ocean from North America to Australia non-stop.
(A)  John Beeden                                 (B) Gary Neville’s Valencia   
(C) Jonny Bairstow                         (D) John Edrich
Answer: (A)

3. Which of the following States is planning to construct the first ever underwater road tunnel in the country?
 (A)Tamil Nadu                                       (B) Gujarat
 (C)Andhra Pradesh                               (D) Kerala 
Answer: (C)

4. Which of the following countries new Parliament building is built by India? 
(A)Bhutan                        (B) Afghanistan
 (C)Nepal                     (D) Srilanka
Answer: (B)

5. Who of the following has been honoured with the 2015 Jnanpith award?
(A) Ramakant Rath          (B) Raghuveer Chaudhary
(C) Leeladhar Mandloi    (D) Shamim Hanfi 
Answer:  (B)

6. Which is of the following countries is hosting the 2015 South Asian Football Federation Cup?
 (A)India                                (B) Sri Lanka
(C) Bangladesh                    (D) Maldives 
Answer:  (A)

7.  Asia’s largest underground railway station is located in which country?
 (A) India                                                  (B) South Korea
(C) Japan                                                  (D) China 
Answer:  (D)

8. Who will be the new CEO of NITI Aayog?
 (A) Shanti Kanta                                        (B)Anjuly Chib Duggal
(C)Amitabh Kant                                       (D)Rohit Nandan 
Answer:  (C)

9. Which of the following is the first bank to tie up with Indian railways to sell rail tickets through its website?
 (A) State Bank of India                            (B) ICICI Bank
 (C) State Bank of Travancore                   (D)Punjab National Bank 
Answer: (B)

10. Which of the following is the second state in India to set up the Zoroastrian jury?
 (A) Tamilnadu                   (B) Telangana
(C) Gujarat                          (D) Kerala 
Answer: (B)

11. Which of the following has declared ‘Cow’ as Personality of the Year 2015?
 (A) Facebook                          (B) Google
 (C) Yahoo India                        (D) Microsoft 
Answer: (C)

12. The UNO General Assembly on 22 December 2015 adopted a resolution to observe ------------ every year as World Tsunami Awareness Day
(A) December 5                   (B) November 5
(C) January 5                       (D) December 22
Answer: (B)

13. Indian American -------- selected for National Medal of Science 2015
(A) Shanti Kanta                        (B)  Shamim Hanfi 
 (C) Rakesh K Jain                    (D) Amitabh Kant                                       
Answer: (C)

14. The World Health Organization (WHO) on -------- 2015 declared the end of Ebola virus transmission in the Republic of Guinea.
(A) 29 December                 (B) December 5 
 (C) December 31                (D) December 22
Answer: (A)
  (Continue.....)
Current Affairs 2015 (Chapters) - Click here--><PREVIOUS PAGE>
010203040506070809101112131415,
161718192021222324252627282930,
313233343536373839404142434445,
464748495051525354555657 5859, 60, 61 >
< NEXT PAGE ---> HOME PAGE

Current Affairs -2016  Click here

KERALA PSC PREVIOUS SOLVED QUESTION PAPERS

RELATED POST

No comments:

Post a Comment